Виховання толерантної поведінки у дітей старшого дошкільного віку на засадах національних цінностей - Косован, Марія Анатоліївна (My University, 2021)
Для вирішення проблем, які пов'язані з нашими новими соціальними реаліями, необхідна зміна самої людини, її моралі, свідомості, освіти. Через це, пріоритетне значення, має впровадження в суспільну свідомість і практику соціальних стосунків ідей толерантності; виховання основ толерантної поведінки; починаючи з дошкільного віку. Дошкільний вік є найбільш сензитивним періодом розвитку в цьому плані. У цей період закладаються вихідні моральні норми, цінності, відбувається формування поглядів на важливість людської гідності, розуміння цінності своєї постаті а також і інших людей, виховується толерантність, почуття солідарності й бажання до співпраці.
Keywords: толерантна поведінка; національні цінності; діти старшого шкільного віку; виховання