Сучасні підходи до вдосконалення змагальної діяльності у пляжному волейболі - Данелюк, Андрій Валерійович (My University, 2025)
У роботі проаналізовано історію розвитку пляжного волейболу, визначено його місце в олімпійській системі; визначено найбільш результативні зони для атакувальних дій на майданчику та побудовано моделі впливу вітрових умов як додаткового фактора в конкретних місцях проведення змагань; обґрунтовано та перевірено ефективність використання новітніх фітнес-технологій для підвищення фізичної підготовленості спортсменок у пляжному волейболі.
Keywords: волейбол, пляжний волейбол, жінки, змагання, моделювання.