Актуальні питання теорії і практики інклюзивного навчання у закладах освіти : монографія - Платаш, Лариса Броніслівівна; Коса, Наталія; Мудрий, Ярослав; Шоліна, Тетяна; Ковальчук, Інна; Пірен, Марія; Андрійчук, Світлана; Равлюк, Тетяна; Камбур, Андрій (Регіон Емілія-Романья. Чернівці : Технодрук, 2020)
У колективній монографії проаналізовано теоретичні та прикладні питання організації інклюзивного навчання дітей з особливими потребами в закладах освіти. Висвітлено стан розвитку інклюзивної освіти в Чернівецькій області. Значну увагу приділено питанням забезпечення системного кваліфікованого супроводу, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвивальних послуг особам з порушеннями психофізичного розвитку у закладах освіти. Видання містить корисну інформацію для батьків як учасників освітнього процесу. Представлені у монографії матеріали можуть бути корисні науковцям, науково-педагогічним працівникам, здобувачам наукових ступенів, студентам закладів передвищої та вищої освіти, а також усім, хто цікавиться проблемами інклюзивної освіти.
The actual issues of the theory and practice of inclusive education at educational institutions: a Monograf
Keywords: шкільна інклюзія; інклюзивна освіта; реабілітація дітей; інклюзивна компетентність вчителів; інклюзивний простір; соціально-психологічний супровід