Правовий статус учасників справи про банкрутство: монографія - Butyrska, Iryna (Технодрук, 2017)
Монографія є комплексним дослідженням правового статусу учасників справи про банкрутство. Охарактеризовано поняття та ознаки учасників провадження у справі про банкрутство, здійснено їх класифікацію. Проаналізовано еволюцію становлення правової регламентації статусу учасників справи про банкрутство. Розглянуто роль господарського суду у справі про банкрутство, правовий статус сторін провадження у справі про банкрутство, особливості правового становища арбітражного керуючого. Розкрито роль учасників провадження у справі про банкрутство, які представляють публічні інтереси, та які пов’язані з особою боржника. Для науковців, викладачів, студентів, аспірантів, суддів господарських судів, арбітражних керуючих, юристів – усіх, хто займається і цікавиться проблемами права неспроможності (банкрутства).
Keywords: банкрутство; неплатоспроможність; учасники справи про банкрутство; боржник; кредитор; збори кредиторів; комітет кредиторів; арбітражний керуючий; розпорядник майна; керуючий санацією; ліквідатор