Транскордонний туризм у контексті євроінтеграції України - Бучко, Жанна (Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2015)
Подано й розкрито сутність транскордонного туризму як важливого елемента міжнародного туризму, показано його значення у розвитку прикордонних регіонів, виявлено його позитивні та негативні наслідки для розбудови держави й забезпечення національної безпеки, запропоновано шляхи подолання таких негативних наслідків і запобігання ризикам, виділено головні форми транскордонного співробітництва в галузі туризму.
Cross-border tourism is in the context of eurointegration of Ukraine
The article presents and discloses the essence of cross-border tourism as an important element of international tourism, is showed its importance in the development of the border regions, revealed its positive and negative consequences for the development of the state and ensure its national security, proposed ways to overcome these negative effects and to minimize the risks, the main forms of cross-border collaboration are selected in industry of tourism.
Keywords: Транскордонний туризм; Транскордонна співпраця; Єврорегіон; транскордонний туристичний кластер