Використання інноваційних методик фізичного виховання у сучасному закладі дошкільної освіти - Мосейчук, Юрій; Цибанюк, Олександра (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Науково-педагогічний журнал "Освітні обрії", 2022)
У статті проаналізовані необхідність і вагомість використання інноваційних методик фізичного виховання дітей у сучасних закладах дошкільної освіти на прикладі їзди на самокаті та флорболу. Автори доводять, що впровадження у практику роботи різноманітних інноваційних здоров’язбережувальних технологій (фітбол аеробіка, степ аеробіка тощо; пальчикову, дихальну гімнастику, гімнастику для очей, елементи хатха-йоги тощо) – один з пріоритетних напрямів роботи дошкільного навчального закладу. Важливо, що у статті визначений вік, з якого рекомендовано займатись цією вправою, обґрунтований алгоритм вивчення безпосередньо їзди на самокаті у фізичному вихованні дошкільника. Надані рекомендації щодо поетапного опанування знаннями, уміння та навичками вільного прокачування, гальмування, виконання поворотів і зупинок тощо.
Use of innovative methods of physical education in a modern preschool education institution
Keywords: алгоритм, вправи, дитячий заклад, дошкільний вік, самокат, флорбол