Дудар О.В. Протидія російській пропаганді в країнах Південно-Східної Європи в умовах російсько-української війни - Дудар, Олександр (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню механізмів російської пропаганди та методів протидії їй у країнах Південно-Східної Європи в умовах російсько-української війни. Проаналізовано ключові дезінформаційні наративи (зокрема, експлуатація енергетичної кризи та історичних травм), спрямовані на підрив євроатлантичної інтеграції та посилення внутрішніх розколів у регіоні. Визначено політичні та медійні канали впливу, а також розроблено ефективні стратегії зміцнення інформаційної стійкости Південно-Східної Європи. Надано практичні рекомендації для урядів та громадянського суспільства.
Keywords: російська пропаганда; Південно-Східна Європа; дезінформація; інформаційна стійкість; гібридна війна