Позашкільна освіта як інструмент сталого розвитку: вирішення проблем екологічної освіти в Україні - Пеліховська, Анастасія Ігорівна (My University, 2025)
Дослідження присвячене обґрунтуванню ролі позашкільної освіти (ПО) як ефективного інструменту для досягнення Цілей сталого розвитку (ЦСР) та вирішення актуальних проблем екологічної освіти в Україні. Проаналізовано педагогічний потенціал ПО у формуванні екологічної свідомості, визначено сучасний стан та виклики екологічної освіти в країні та представлено результати дослідження рівня екологічної свідомості.
Keywords: позашкільна освіта; екологічна освіта; сталий розвиток; освіта для сталого розвитку; екологічна свідомість