Аналіз результатів роботи наукових експедицій Чернівецького університету в повоєнний період - Чубрей, Олександра; Дусяк, А. (My University, 2017)
Розглянуто основні напрями роботи експедицій науковців і студентів географічного та геологічного факультетів Чернівецького державного університету 1948 – 1953 рр. Проаналізовано найважливіші досягнення експедиційних робіт перших повоєнних років. Висвітлено особливості, ареали та тематику досліджень перших комплексних експедицій.