Дискусійні проблеми в шкільному курсі історії України на прикладі вивчення діяльності гетьмана Павла Скоропадського - Апріутес, Юліанна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Магістерська робота присвячена характеристиці дискусійних проблем в шкільному курсі історії України на прикладі вивчення діяльності гетьмана Павла Скоропадського. У дослідженні охарактеризовано нормативно-правове підґрунтя й проаналізовано провідні концепції викладання теми в шкільному курсі; визначено ключові тенденції висвітлення внутрішньої та зовнішньої політики Павла Скоропадського в сучасній українській історіографії; простежено характерні риси відображення діяльності П. Скоропадського у шкільній літературі; сформовано рекомендації щодо покращення написання текстів підручників з теми із врахуванням передових досягнень історичної науки.