ГЕОГІДРОМОРФОЛОГІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ МЕТОДИКИ ОЦІНКИ СТАНУ БАСЕЙНОВИХ СИСТЕМ МАЛИХ РІЧОК (НА ПРИКЛАДІ РІЧОК ГУКОВА, ДЕРЕЛУЮ ТА ВИЖЕНКИ) - Кирилюк, Олена Володимирівна; Кирилюк, Сергій Миколайович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
У монографії розглянуто низку важливих питань вивчення малих річок: русло-знавчі, екологічні та геоекологічні. Оцінено стан русел та заплав ключових басейно-вих систем малих річок Гукова, Дерелую та Виженки. Проведено гідроморфологічну оцінку екологічного стану зазначених річок, здійснено SWOT-аналіз геоекологічних проблем і передумов стійкого розвитку басейнових систем. Запропоновано алгоритм еколого-гідроморфологічної оцінки басейну річки для цілей сталого розвитку. У монографії розглянуто низку важливих питань вивчення малих річок: русло-знавчі, екологічні та геоекологічні. Оцінено стан русел та заплав ключових басейно-вих систем малих річок Гукова, Дерелую та Виженки. Проведено гідроморфологічну оцінку екологічного стану зазначених річок, здійснено SWOT-аналіз геоекологічних проблем і передумов стійкого розвитку басейнових систем. Запропоновано алгоритм еколого-гідроморфологічної оцінки басейну річки для цілей сталого розвитку.
Монографія
Keywords: антропогенний тиск; стійкість русла; SWOT-аналіз; сталий розвиток; малі річки; геогідроморфологія