Зеленів – новий розріз четвертинних терасових відкладів на правому березі Пруту - Рідуш, Богдан; Поп'юк, Яна; Понич, Віта; Шавранський, Василь (ЛНУ імені Івана Франка, 2021)
Описаний повний розріз четвертинних відкладів однієї з терас правого берега долини р. Прут поблизу с. Зеленів (Чернівецька область). Для передгірської ділянки долини цей розріз унікальний як за повнотою нашарувань, так і за наявністю в окремих верствах фауни ссавців та малакофауни. Заплавна фація алювію в середній частині розрізу за біостратиграфічними даними (фауна хоботних) датована витачівським (vt) етапом. Встановлено, що розріз відповідає IV терасі р. Прут (кайдацько-тясминській (kd-ts)). В алювіальних відкладах розрізу зустрічаються лінзи брекчій сельового походження, які містять більш давню фауну досі невизначеного віку.
Keywords: річкові тераси; долина Верхнього Пруту; фауна крупних ссавців; фауна молюсків; пізній плейстоцен