Особливості формування перекладацької компетентності на основі аспекту читання - Воробець, Олексій Олегович (Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано основні теоретичні та практичні підходи до формування перекладацької компетентності учнів старшокласників із використанням аспекту читання. Розглянуто ефективність методів, спрямованих на вдосконалення вмінь роботи з текстами економічного спрямування. Досліджено основні труднощі, які виникають під час перекладу таких текстів, і запропоновано шляхи їх подолання. Описано етапи формування перекладацької компетентності, охарактеризовано роль читання в цьому процесі.
Keywords: перекладацька компетентність, читання, економічні тексти, методи навчання, труднощі перекладу