Цифрове мистецтво - Чікарькова, Марія; Борук, Василь (ФОП Гуляєва В.М., 2023)
Посібник розглядає історію становлення та розвиток різних видів цифрового мистецтва (цифрові живопис, скульптура, архітектура, театр, відеоігри тощо). Автори зупиняються на численних дискусійних моментах цифрового мистецтва: відсутність єдиної класифікації та дефініцій, проблеми авторства, експонування, зберігання та продажу, межі між мистецтвом і не-мистецтвом. Вони намагаються також спрогнозувати майбутній розвиток цифрового мистецтва у різних його аспектах. Посібник багатоілюстрований, містить низку інтерактивних завдань.
Keywords: цифрове мистецтво, комп'ютерне мистецтво, відеоігри, анімація, 3d-маппінг, цифровий живопис, дизайн