Значення кінематографу та особливості кіноперекладу - Poveda, Tetyana (My University, 2023)
У наш час комунікація стає все складнішою та відіграє все важливішу роль у сучасному суспільстві. Створюються мультимедійні засоби для передачі інформації, більшість яких представлені іноземною мовою та потребують перекладу. Одним із таких засобів є кіно.Кіноіндустрію можна вважати окремим видом мистецтва, який, на жаль, недостатньо розвинений в Україні і більшість кінофільмів, популярних в нашій країні, іноземні та, як наслідок, потребують перекладу. Автор висвітлює значущість перекладу кінотекстів фільмів та як він відрізняється від інших видів перекладу.
Keywords: кінопереклад; кінотекст; кіносценарій; кінодіалоги; аудіовізуальний твір