Розвиток бухгалтерського обліку в контексті узгодження антагоністичних інтересів груп заінтересованих осіб - Kuz, Vasyl; Жиглей, Ірина Вікторівна; Лаговська, Олена Адамівна; Олійник, Оксана Вікторівна (Технодрук, 2012)
У монографії досліджено сучасний стан та напрями подальшого розвитку бухгалтерського обліку в контексті узгодження антагоністичних інтересів груп заінтересованих осіб. Авторами конструктивно поєднано основні положення домінантних економічних теорій із потенційними змінами в системах бухгалтерського обліку і аналізу, що дозволило обґрунтувати пріоритетність застосування системно-кібернетичного підходу до розвитку фундаментальних засад бухгалтерського обліку та виділення прибутку як облікової категорії – інструменту узгодження інтересів заінтересованих осіб. Монографія призначена для докторантів, аспірантів, наукових співробітників, студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, керівників, бухгалтерів і економістів підприємств, які цікавляться проблемами розвитку бухгалтерського обліку та економічного аналізу.
Keywords: бухгалтерський облік; заінтересовані особи; антагоністичні інтереси; прибуток; обліково-інформаційне забезпечення