Урма А.І. Роль публічної дипломатії у міжнародних відносинах - Урма, Анна Іванівна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розкривається актуальна проблема розвитку публічної дипломатії в сучасних міжнародних відносинах та шляхи підвищення її ефективності. Досліджуються основні аспекти трансформації інструментів «м’якої сили», зокрема публічної, культурної та цифрової дипломатії, їхній вплив на міжнародний імідж держав, формування громадської думки та забезпечення національних інтересів. Крім того, робота висвітлює можливі рекомендації та кроки щодо удосконалення інструментів публічної дипломатії та забезпечення більш результативної міжнародної комунікації.
Keywords: публічна дипломатія; м’яка сила; культурна дипломатія; цифрова дипломатія; міжнародний імідж; міжнародні відносини