Концепція особистості жінки у романному дискурсі Олени Печорної - Шкеул, Ангеліна Анатоліївна (My University, 2024)
У роботі детально проаналізовано романи О. Печорної «У затінку земної жінки», «Химерниця» і «Грішниця» з погляду проблематики та жіночих образів. Зокрема у першому розділі досліджено життєвий і творчий шлях письменниці, особливості її художньої творчості, систематизовано та зроблено огляд літературно-критичних матеріалів. Другий розділ висвітлює питання історії написання та документальної основи роману «У затінку земної жінки», а також зосереджено увагу на розкритті образів-персонажів твору та історії доль головних героїнь. У третьому розділі акцентовано на проблемі гріха та його спокути у романі О. Печорної «Химерниця», деталізовано на сюжетно-композиційній структурі твору. Четвертий розділ присвячено дослідженню проблематики роману «Грішниця» та з’ясуванні питання долі та життєвого вибору. Виокремлено найбільш яскраві образи жінок та подано їх характеристику.
The concept of a woman’s personality in the novelistic discourse of Olena Pechorna
Keywords: жінка; доля; випробування; сила; втрата; тілесний; духовний