Веб-технології - Угрин, Дмитро Ілліч; Пасічник, Володимир Володимирович; Пасічник, Оксана Володимирівна (Видавництво: ПП “Магнолія 2006”, 2025)
Книга присвячена сучасним веб-технологіям та практичним аспектам розробки веб-застосунків. У ній розглянуто основи клієнт-серверної архітектури, мови розмітки та стилізації HTML5 і CSS3, програмування на JavaScript, а також принципи побудови інтерактивних і масштабованих веб-систем. Окрему увагу приділено роботі з базами даних, використанню REST API, питанням безпеки веб-застосунків і застосуванню хмарних технологій. Книга орієнтована на студентів комп’ютерних спеціальностей, викладачів та фахівців, які прагнуть набути або поглибити знання у сфері веб-розробки та інформаційних систем.
Веб-технології
Книга присвячена сучасним веб-технологіям та практичним аспектам розробки веб-застосунків. У ній розглянуто основи клієнт-серверної архітектури, мови розмітки та стилізації HTML5 і CSS3, програмування на JavaScript, а також принципи побудови інтерактивних і масштабованих веб-систем. Окрему увагу приділено роботі з базами даних, використанню REST API, питанням безпеки веб-застосунків і застосуванню хмарних технологій. Книга орієнтована на студентів комп’ютерних спеціальностей, викладачів та фахівців, які прагнуть набути або поглибити знання у сфері веб-розробки та інформаційних систем.
Keywords: веб-технології, веб-програмування, клієнт-серверна архітектура, HTML5, CSS, JavaScript, веб-застосунки, REST API, бази даних, інформаційні системи, безпека веб-застосунків, хмарні технології