Олімпійська освіта в контексті патріотичного виховання дітей - Галан, Ярослав Петрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
У монографії розглядаються питання фізичного виховання в Новій українській школі, патріотичного виховання в зарубіжних країнах та Україні, олімпійської освіти, її функціонування та інтегрування в навчально-виховний процес в Україні та країнах світу. Розглянуто, узагальнено та охарактеризовано інноваційні форми олімпійської освіти. Подано теоретичний матеріал щодо патріотичного виховання засобами олімпійської освіти, який може бути використаний у навчальній діяльності студентів, викладачів та загалом педагогічних працівників. Презентовано заходи з реалізації олімпійської освіти в контексті патріотичного виховання. Здійснено перевірку рівня готовності майбутніх вчителів фізичної культури до впровадження олімпійської освіти з елементами патріотизму, проведено експертне оцінювання фахівців у галузі олімпійської освіти та експериментальну перевірку й оцінку ефективності запровадження інноваційної моделі дітей 5-14 років, а також подано результати дослідження. Монографія рекомендована до використання під час професійної педагогічної чи наукової діяльності інструкторів фізичної культури, вчителів, викладачів, студентів, науковців та всіх, хто зацікавлений у питаннях олімпійської освіти.
Keywords: олімпійська освіта; патріотичне виховання; діти; фізичне виховання