Проблемні питання конституційної юрисдикції в країнах Європейського Союзу - Бзова, Лаура Георгіївна (Правовий вимір конституційної та кримінальної юрисдикції в Україні та світі. Четверті юридичні читання : матеріали Міжнар. щоріч. дистанц. наук. конф., 2021)
Ююриспруденція ЄСПЛ стикалася з юрисдикцією конституційних судів, коли конституційні права та звичайні права перекриваються, і одне і те ж питання послідовно розглядається на національному та європейському рівнях. Тому існує ризик розбіжностей або навіть конфліктів у тлумаченні. Контроль за умовністю конституційної прецедентної практики підпорядковується певним принципам, які до того ж є дуже загальними, оскільки вони також застосовуються до інших юрисдикцій.
Keywords: юрисдикція, конституційний діалог, Європейський суд з прав людини