Демографічні процеси у громадах Вижницького адміністративного району - Онуфрейчук, Денис Олександрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі досліджено основні тенденції та особливості демографічних процесів у територіальних громадах Вижницького адміністративного району Чернівецької області. Проаналізовано динаміку чисельності населення, природний та механічний рух, віково-статеву структуру, рівень народжуваності та смертності, а також міграційні процеси в регіоні протягом останніх десятиліть. Особлива увага приділена впливу соціально-економічних чинників на демографічну ситуацію в умовах децентралізації та військової агресії російської федерації проти України.
Demographic processes in the communities of the Vyzhnytsia administrative district
Keywords: демогеографічна ситуація; природний рух; міграційний рух; демографічна політика