Ділове писемне мовлення - Кійко, Світлана Василівна; Рубана, Є.С. (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Посібник містить зразки ділових листів німецькою й українською мовами за тематичними розділами – запит на комерційну пропозицію, запит щодо договору страхування, страхування вантажу, умови платежу, розрахунок готівкою, попередні платежі, терміни сплати, банківські перекази тощо. Особливу увагу автори звертають на коректне оформлення ділової кореспонденції німецькою мовою, структуру листа, написання адреси. Детально розглянуто умови постачання товарів через акредитив, умови зберігання товарів, інкасо, обсяги замовлення, особливості замовлення і постачання великих партій товарів, якість товарів та рекламації щодо якості тощо.