Галущак О.В. Проблема «біженства» як явища у сучасному світі - Галущак, Олександр Васильович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглядається явище біженства та кризи, які воно спричиняло. Аналізуться кризи від міжвоєнного періоду до сучасності, а також їхні специфіки, особливі виклики та спроби полегшення або вирішення. Розглядаються недоліки та переваги у міжнародному підході до біженства та біженців, а також помилки та зволікання. Також розглянено успіхи та інновації, проблеми розміщення переміщених осіб та складнощі, пов’язані із примусовою репатріацією та реакцією населення на розміщення біженців, а також економічні та геополітичні виклики.
Keywords: біженство; права людини; асиміляція; гуманітарна криза; руйнування