Формування у студентської молоді ціннісного ставлення до здоров’я засобами фізичної культури - Осадець, Микола; Королянчук, Андрій (My University, 2023)
Протягом останнього десятиріччя в Україні склалася тривожна ситуація: різко погіршилися здоров’я та фізичний стан студентської молоді. Це в першу чергу пов’язано з кризою в національній системі фізичного виховання населення, яка не відповідає сучасним вимогам і міжнародним стандартам фізичної підготовленості людини. Основними причинами кризи є знецінення соціального престижу здоров’я, фізичної культури та спорту, відставання від сучасних вимог усіх ланок підготовки й перепідготовки фізкультурних кадрів, недооцінка в навчальних закладах соціальної, оздоровчої та виховної ролі фізичної культури й спорту; залишковий принцип її фінансування.
Keywords: студентська молодь; фізична культура; здоров'я; фізична культура особистості