Роль міжнародної допомоги у формуванні доходів бюджету України періоду воєнного стану - Легкоступ, Ігор; Нікіфоров, Петро Опанасович (Одеса, Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, 2024)
В умовах військового стану важливою складовою доходів бюджету України стала міжнародна допомога від урядів США, ЄС, Великої Британії, Японії, Канади та інших демократичних держав світу. Також, значна фінансова підтримка надійшла від міжнародних фінансових організацій та донорських установ. Частка іноземної допомоги у доходах зведеного бюджету України зросла у 2022 році до 21,9 %, а у 2023 році – становила 14 %. У структурі іноземної допомоги найбільшу частку займають гранти або дарунки, що надійшли до бюджетів усіх рівнів.
Keywords: міжнародна допомога; доходи бюджету; зведений бюджет; воєнний стан