Скло, сегнетоелектрики, графен, високотемпературні надпровідники - Богорош, О.Т.; Воронов, С.О.; Петришин, Р.І.; Крамар, В.М.; Шайко-Шайковський, О.Г. (Чернівці : Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Навчальний посібник – шоста частина із серії “Від традиційних до нових матеріалів” містить огляд сучасних підходів, шляхів і технологій створення перспективних матеріалів, призначених для використання у різних галузях науки і техніки. Потреба у таких матеріалах виникає, наприклад, у сучасних наукових дослідженнях, що здійснюються за екстремальних умов – надвисоких тисків, та температури. Посібник присвячений для поглиблення знань здобувачів першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти з питань, важливих для розуміння сучасних тенденцій в розвитку матеріалознавства і машинобудування, конструюванні нових зразків техніки та розробці новітніх технологій. Кожний розділ посібника є автономним, що робить зручним його використання здобувачами різних рівнів вищої освіти та різних спеціальностей. У заключній частині кожного розділу міститься перелік питань для самостійного контролю глибини засвоєння навчального матеріалу. Посібник може бути корисним для спеціалістів у галузі сучасного матеріалознавства та розробників сучасних технологій захисту поверхонь деталей машин, надання їм потрібних механічних, електричних, магнітних і оптичних властивостей.
Keywords: матеріали, матеріалознавство, машинобудування, електроніка