Інфляція як економічне явище, її стан та перспективи в Україні - Кравченко, Катерина; Легкоступ, Ігор (Чернівецький національний університет, 2023)
Інфляція – це тривале зростання загального рівня цін, що відображає зниження купівельної спроможності грошової одиниці. Актуальність наукового дослідження інфляційних процесів полягає в тому, що вони мають великий вплив на економіку країни та життя громадян. Метою нашого дослідження є: дослідити інфляцію в Україні за останні роки та фактори впливу на неї, а, також, визначити заходи щодо суттєвого обмеження зростання цін на перспективу.
Keywords: інфляція; причини інфляції; рівень інфляції; індекс споживчих цін; монетарна політика