Психологічні особливості професійного самовизначення старшокласників із різним рівнем емоційного інтелекту - Токар, Анастасія Володимирівна (My University, 2022)
У роботі представлено результати теоретичного обґрунтування і емпіричного виявлення особливостей професійного самовизначення старшокласників відповідно до рівня їх емоційного інтелекту. Актуальність дослідження обумовлена необхідністю формування в підростаючого покоління активного й творчого ставлення до питань професійного самовизначення, самоорганізації та самореалізації. У рамках емпіричного дослідження були виявлені відмінності у змістових характеристиках структурних компонентів професійного самовизначення старшокласників із різним рівнем емоційного інтелекту. На основі отриманих результатів була розроблена програма підвищення ефективності професійного самовизначення старшокласників.