Дематеріалізація судової процедури: реальність чи абстракція? - Paskar, Aurika (Київський університет права НАН України Інститут держави і права імені В.М. Корецького НАН України, 2021)
У статті досліджено теоретичні та практичні аспекти процесу дематеріалізації судової процедури. Автором зроблено висновок, що під процесом дематеріалізації судової процедури слід розуміти впровадження ІКТ в судочинстві, створення належних умов для обробки, зберігання та використання процесуальних документів в електронній формі з метою оперативного обміну інформації між учасниками судового провадження і підвищення ефективності та прозорості правосуддя. Окреслені потенційні ризики процесу дематеріалізації судочинства та встановлено, що їх мінімізація можлива шляхом врахування технічних аспектів програмного забезпечення та пріоритетності захисту прав особи, як ключової функції правосуддя.
Dematerialization of Court Proceedings: Reality or Abstraction?
Keywords: дематеріалізація судової процедури; електронний документообіг; доступність правосуддя; ефективність правосуддя