Використання ментальних карт як засобу візуалізації у процесі викладання соціальної психології - Колтунович, Тетяна Анатоліївна; Поліщук, Оксана Миколаївна (Молодий вчений, 2019)
У статті описано особливості використання ментальних карт як засобу візуалізації у процесі викладання навчальних дисциплін, зокрема «соціальної психології», у закладах вищої освіти. Виділено та обґрунтовано основні способи використання ментальних карт, спрямовані на покращення розуміння смислу навчального матеріалу; дано визначення та виокремлено їх функціональні характеристики, описано процес та особливості їх створення. Обґрунтовано включення техніки ментальних карт у вивчення соціальної психології студентами, як способу підвищення ефективності навчального процесу з урахуванням кліпового мислення як набутої якості сучасного покоління, які допомагають знизити інформаційне перевантаження, відновити навички фокусування уваги, сприяють формуванню комунікативної та інтелектуальної компетентності
Keywords: ментальна карта; майндмепінг; візуалізація; кліпове мислення; методичні аспекти викладання соціальної психології