Розвиток читацького кругозору молодших школярів у освітньому процесі початкової школи - Павліковська, Юлія Іванівна (My University, 2024)
Магістерська робота на тему «Розвиток читацького кругозору молодших школярів в освітньому процесі початкової школи» є актуальним дослідженням, спрямованим на вивчення і вдосконалення методів та підходів до формування читацьких навичок та розширення літературного кругозору молодших учнів. Робота включає в себе аналіз сучасних підходів до читацької грамотності, огляд методик та інструментів, які можуть бути застосовані для розвитку читацьких здібностей учнів початкової школи. У роботі досліджуються фактори, що впливають на формування читацького інтересу, вивчається роль вчителя у стимулюванні читання, і досліджуються ігрові підходи та методи, які можуть бути використані для залучення дітей до читання та розширення їхнього читацького кругозору. Робота включає в себе емпіричну частину, де проводяться дослідження із залученням молодших школярів та аналіз їхніх результатів. Результати даної магістерської роботи можуть бути корисними для педагогів початкової школи, методистів та всіх зацікавлених у покращенні читацьких навичок та літературного розвитку молодших учнів. Робота спрямована на вдосконалення освітнього процесу та підвищення якості читацької грамотності серед молодших школярів.
Keywords: читацький кругозір, уроки літературного читання, літературні ігри, взаємодія сім’ї і школи, позакласна робота з літературного читання