Розвиток читацького інтересу молодших школярів засобами буктрейлера - Паук, Анастасія Петрівна (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню процесу розвитку читацького інтересу у молодших школярів з використанням інноваційного педагогічного інструмента – буктрейлера. Робота включає вступ, два розділи, висновки до кожного з розділів, загальні висновки, список використаних джерел та додатки. У першому розділі «Теоретичні засади розвитку читацького інтересу засобами буктрейлера» розглядаються основні аспекти читацького інтересу як наукової проблеми. Досліджується сутність читацького інтересу як основи літературної освіти молодших школярів, враховуючи специфіку його розвитку в учнів молодшого шкільного віку. Особлива увага приділяється ролі буктрейлера як ефективного інструмента у розвитку читацького інтересу молодших школярів. Розділ завершується висновками, в яких підводяться підсумки результатів аналізу. Другий розділ «Організаційно-педагогічні умови розвитку читацького інтересу молодших школярів засобами буктрейлера» включає в себе емпіричне дослідження рівня розвитку читацького інтересу у молодших школярів, а також обґрунтування організаційно-педагогічних умов для ефективного використання буктрейлера. В цьому розділі розглядаються питання дотримання основних етапів у створенні буктрейлера, використання буктрейлера як системи розвитку читацького інтересу, а також готовність вчителів до впровадження буктрейлера у роботу з молодшими школярами. Розділ також завершується висновками, в якому розкрито можливості та перспективи використання буктрейлера в педагогічній практиці. 3 Магістерська робота спрямована на вдосконалення методів та педагогічних підходів до розвитку читацького інтересу молодших школярів та виявлення ефективності використання буктрейлера у цьому процесі.
Keywords: читацький інтерес, учні початкової школи, буктрейлер, літературна освіта, організаційно-педагогічні умови, мотивація до читання.