Формування умінь молодших школярів розв'язувати сюжетні математичні задач - Багнян, Тетяна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Автором проаналізовано сутність поняття «уміння розв'язувати задачу». У роботі розкрито психолого-педагогічні особливості формування умінь молодших школярів розв’язувати математичні задачі. Здійснена характеристика сюжетних математичних задач як складової змісту початкового курсу математики та їх роль у формуванні математичної компетентності молодших школярів. Проведено констатувальне дослідження стану формування вмінь молодших школярів розв'язувати сюжетні математичні задачі. З метою удосконалення досліджуваного явища описано методичну систему, яка включає підходи, принципи та етапи роботи у процесі розв’язування математичних задач. Узагальнено і обґрунтовано використання оптимальних форм, методів та засобів формування умінь молодших школярів розв’язувати сюжетні математичні задачі
Keywords: формування умінь розв'язувати математичну задачу; етапи роботи над задачею; уміння розв'язувати задачу; сюжетна математична задача