Правова природа адміністративного примусу крізь призму адміністративної відповідальності - Vdovichen, Vitalii (БУКОВИНСЬКІ ОСІННІ АДМІНІСТРАТИВНІ ЧИТАННЯ. Чернівці : Технодрук, 2021, 2021)
Адміністративний примус має прямий зв'язок із заходами відповідальності, які застосовуються за порушення адміністративно-правових норм. Тому, розглядаючи такий примус як комплексне утворення крізь призму адміністративної відповідальності, можна акцентувати увагу на наступних моментах, зокрема: зв’язок із правопорушенням; закріплення в адміністративно-правових санкціях; поєднання карального (репресивного), виховного та превентивного елементів мети застосування; ретроспективний характер спрямування; детальна регламентація процедури застосування; специфіка статусу суб’єктів застосування та інше.
Keywords: адміністративна відповідальність; адміністративна юрисдикція; адміністративний суд; адміністративні правопорушення; адміністративні санкції; адміністративні стягнення