Технології візуального й узагальненого програмування в C++Builder - Сопронюк Т.М. (Видавництво "Рута" Чернівецького національного університету, 2009)
Навчальний посібник присвячено вивченню сучасних технологій візуального та узагальненого програмування в середовищі C++Builder. У виданні детально розглянуто принципи проектування графічного інтерфейсу користувача за допомогою бібліотеки візуальних компонентів VCL (Visual Component Library). Значну увагу приділено концепції узагальненого програмування та практичному застосуванню стандартної бібліотеки шаблонів STL (Standard Template Library), зокрема роботі з контейнерами, алгоритмами та ітераторами. Посібник містить теоретичний матеріал, практичні приклади розробки програм та завдання для самостійної роботи. Видання призначене для студентів комп'ютерних спеціальностей вищих навчальних закладів, а також для розробників-початківців на C++.
Навчальний посібник
Keywords: C++Builder; візуальне програмування; узагальнене програмування; бібліотека VCL; бібліотека STL; шаблони C++; контейнери STL; графічний інтерфейс користувача; розробка програмного забезпечення.