Географічні особливості мжнародної співпраці в напрямку охорони довкілля (на прикладі НПП "Вижницький") - Чорнейчук, Василь Юрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Досліджено географічні, транскордонні та природоохоронні аспекти міжнародної співпраці Національного природного парку «Вижницький» як об’єкту природного-заповідного фонду України. Проаналізовано історію міжнародних зав’язків Парку, основні напрямки співробітництва установи і нормативно-правові документи, які регулюють дану діяльність. Вивчено головні напрямки збереження природного середовища у частині виконання міжнародних природоохоронних зобов’язань України (конвенції, природоохоронні списки) та пріоритетні програми і концепції розвитку національного парку.
Geographical Features of International Cooperation in Environmental Protection (Case Study of National Nature Park “Vyzhnytskyi”)
Keywords: міжнародне співробітництво; природно-заповідний фонд; довкілля; транскордонне положення; смарагдова мережа; концепція; проект; програма