Знахідки слов’яно-руського часу на території Хотинської фортеці (за матеріалами досліджень 2013-2014 років) - Калініченко, Віталій; Пивоваров, Сергій; Ільків, Микола (Кам’янець-Подільський, ПП Буйницький О.А., 2019)
У статті проаналізовано рухомий матеріал слов’яно-руського часу, який був виявлений під час археологічних досліджень Хотинської фортеці у 2013-2014 рр. Найбільш чисельною категорією знахідок є керамічний матеріал. Охарактеризовано індивідуальні знахідки, які представлені виробами із кераміки, заліза, кістки та рогу. Загалом виявлений матеріал датується у межах Х-ХІ ст.
Keywords: Хотинська фортеця; археологічні дослідження; керамічний матеріал; слов'яно-руська доба