ЛАТИНІЗМИ ОСВІТНЬОЇ СФЕРИ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ - Chakal (Makar), Inesa (Видавничий дім „Родовід”, 2014)
У статті проаналізовано лексеми латинського походження на позначення понять, пов’язаних з освітньою сферою, простежено їхню етимологію за допомогою латинських словників, зіставлено їхні значення з тими тлумаченнями, які подані у словниках іншомовних слів початку ХХ та ХХІ століть. In the article the lexemes of the Latin origin denoting the concepts related to the educational sphere are analysed, their etymology was traced in the Latin dictionaries, their semantics with those interpretations, which are given in the dictionaries of foreign words of the beginning of ХХ and ХХІ centuries, was compared.
Keywords: латинізми; лексема; запозичення; тематична група; освітня сфера; Latinisms; lexeme; borrowing; thematic group; educational sphere