Педагогічні погляди Омеляна Поповича і сучасність (українознавчий вимір). - Мафтин, Лариса (Технодрук, 2024)
У статті проаналізовано педагогічні погляди Омеляна Поповича. Наголошено шляхи трансформації педагогічних ідей фундатора української освіти на Буковині в освітньому просторі сучасної України. На основі аналізу внеску О.Поповича в розвиток педагогічної науки обґрунтовується роль видатних постатей України в українознавстві.
Keywords: Омелян Попович; освіта; розвиток освіти; українознавство