Формування мотивації до навчання на логопедичних заняттях у дошкільнят з порушенням мовлення - Габрієлян, Маргарита Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена проблемі формування мотивації до навчання на логопедичних заняттях у дітей дошкільного віку з порушеннями мовлення. Актуальність дослідження зумовлена необхідністю розвитку мотиваційної сфери у дітей з мовленнєвими порушеннями, адже саме мотивація є однією з основних складових ефективності корекційно-логопедичної роботи. У роботі розглянуті психолого-педагогічні основи мотивації, зокрема, її роль у розвитку дітей дошкільного віку та взаємозв'язок між мотиваційною готовністю до навчання та успішністю корекційного процесу. Робота також містить практичні рекомендації для педагогів та логопедів щодо формування та підтримки мотивації до навчання в дітей дошкільного віку, зокрема з порушеннями мовлення. Використання запропонованих підходів дозволяє ефективно організувати логопедичні заняття, які сприяють покращенню мовленнєвих навичок і розвитку мотиваційної готовності дітей до подальшого навчання в школі.
Keywords: діти дошкільного віку; корекційно-логопедична робота; логопедичні заняття; мотиваційна готовність; мотивація до навчання; порушення мовлення