Шляхи підвищення рівня прибутковості вітчизняних підприємств у сучасних умовах господарювання - Гаватюк, Людмила Станіславівна; Перегіняк, Н.М. (ЕКОНОМІКА І СУСПІЛЬСТВО, 2017)
У статті розкрито сутність, значення прибутковості та її роль для функціонування підприємства на ринку. Визначено, що прибутковість характеризується прибутком та рентабельністю, розкрито їхню суть. Зазначено фактори, які впливають на прибутковість підприємств. Досліджено рівень прибутковості вітчизняних підприємств. Запропоновано шляхи підвищення рівня рентабельності та прибутковості підприємств у сучасних умовах господарювання.
Keywords: дохідність, прибуток, збиток рентабельність, підвищення.