Вплив особистих факторів винного при призначенні покарання - Yushchyk, Olena (Харків, 2022)
У п. 3 ч.1 ст. 65 КК України зазначено, що суд повинен призначати покарання з урахуванням особи винного. Обставини, що характеризують особу винного мають свою специфіку і відповідно впливають на вибір конкретного розміру покарання. Виокремлення особи винного як критерію індивідуалізації покарання сприяє реалізації принципів. призначення покарання, а також є фактором досягнення мети покарання і враховують ту обставину, що особисті якості людини можуть проявлятись у вчиненому кримінальному правопорушенні не завжди в повній мірі.
Keywords: призначення покарання