Силабо-тонічні форми у віршованих творах Василя Герасим’юка та вивчення його поезії у ЗЗСО - Кушнір, Станіслава Тадеушівна (My University, 2024)
У магістерській роботі досліджено силабо-тонічні форми у віршованих творах В. Герасим’юка. Матеріалом для дослідження стала збірка вибраного «ANNO АФИНИ» (2016, друге видання). Здійснено огляд літературознавчих праць, присвячених версифікації В. Герасим’юка. Віршознавчий аналіз віршованих творів проведений у аспектах метрики та ритміки. Структури силабо-тонічних творів поділено на монорозмірні та різнорозмірні. Подано методику вивчення поетичності творчості В. Герасим’юка у ЗЗСО.
Syllabo-tonic forms in the poetic works of Vasyl Gerasimyuk and the study of his poetry in IGSE
Keywords: література; поезія; поетика; віршування; метрика; ритміка; строфіка; римування; методика вивчення