ПРОБЛЕМА ЛЕКСИКОГРАФУВАННЯ ФОЛЬКЛОРНИХ ВЛАСНИХ НАЗВ НА МАТЕРІАЛІ УКРАЇНСЬКОГО ОБРЯДОВОГО ФОЛЬКЛОРУ - Колесник, Наталія (My University, 2023)
Стаття продовжує цикл публікацій авторки, присвячених питанню лексикографування фольклорних онімів. Доведено, що проблема створення Словника фольклорних власних назв, який би фіксував фольклорну онімію системно, базувався, зважаючи на її специфіку, на особливих принципах опису, є сьогодні актуальною. У публікації розглянуто ключові моменти побудови такого лексикографічного проєкту та наведено конкретні зразки словникових статей, виконаних на різножанровому онімійному матеріалі, засвідченому у народнопісенній збірці, упорядкованій А. Іваницьким, «Український обрядовий фольклор західних земель: Музична антологія (Бесарабія. Бойківщина. Буковина. Волинь. Галичина. Гуцульщина. Закарпаття. Лемківщина. Підляшшя. Поділля. Полісся. Покуття. Холмщина)». У подальшому укладання повної версії Словника фольклорних онімів забезпечить дослідників надійним матеріалом для вичерпних і ґрунтовних студій цієї своєрідної компоненти національної онімії, сформує оптимальні для ономаста умови дослідження матеріалу та способів його обробки
THE PROBLEM OF ENTERING FOLKLORE ONYMS INTO DICTIONARIES BASED ON UKRAINIAN RITUAL FOLKLORE
Keywords: фольклоронім, фольклорна ономастика, словник фольклоронімів, словникова стаття, лексикографія.