Нектароноси національних природних парків «Вижницький» та «Черемоський» - Осадчук, Тетяна Миколаївна (My University, 2023)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню функціональних характеристик нектароносів Національних природних парків «Черемоський» та «Вижницький» як основного компоненту трофічної бази Apis mellifera L. Виявлено, що на території НПП «Черемоський» зростає 550 видів квіткових рослин, 97 видів – нектароноси. Щодо НПП «Вижницький» встановлено, що з 683 видів рослин – 163 нектароноси. Родинний спектр НППЧ сформовано 34 родинами; серед них провідними є 10 (66 нектароносів); Родинний спектр НППВ репрезентований 37 родинами, провідні 16. Робота виконана на кафедрі екології та біомоніторингу Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича протягом 2020-2023 рр. Магістерська робота викладена на 63 сторінках. Містить 12 рисунків. Список літератури складається з 64 джерел.
Keywords: нектароноси; Національний природний парк (НПП); родинний спектр; НППЧ; НППВ