Формування граматично правильної будови мовлення у дошкільників із загальним недорозвиненням мовлення засобами дидактичних ігор - Беспалько, Ганна Михайлівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто поняття граматично правильної будови мовлення та особливості мовленнєвого розвитку дітей із загальним недорозвиненням мовлення (ЗНМ); описано характерні прояви граматичних порушень у дошкільників із ЗНМ та їх вплив на мовленнєву діяльність; визначено можливості використання дидактичних ігор як ефективного засобу корекційної роботи; доведено доцільність і результативність застосування ігрової діяльності для формування граматичних навичок; розроблено комплекс дидактичних ігор, спрямованих на розвиток граматично правильної будови мовлення у дітей дошкільного віку із ЗНМ.
Keywords: граматично правильна будова мовлення; дошкільники; загальне недорозвинення мовлення (ЗНМ); корекційна робота; розвиток мовлення; формування мовлення