Советская цензура в библиотеках Западной Украины (на примере научной библиотеки Черновицкого университета 1940-1991 гг.) - Шилюк, Олег (My University, 2013)
The author studies the implementation of censorship in the Library Science of Western Ukraine, which was carried out by means of nationalization, requisition and confiscation of library facilities and funds, “cleaning” of the fund, destruction of democratic principles that had previously existed in the functioning of library. Autorul analizează introducerea cenzurii în activitatea bibliotecară din vestul Ucrainei, care s-a manifestat prin intermediul naţionalizării, rechiziţionării şi confiscării încăperilor şi fondurilor bibliotecare, prin “curăţarea” fondurilor şi distrugerea principiilor democratice, care stăteau la baza funcționării bibliotecii.