ФОРМУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА НА ЗАСАДАХ СИТУАЦІЙНОГО УПРАВЛІННЯ - Терлецька, Юлія; Блауш, Любов; Терентяк, Денис (My University, 2020)
У статті досліджено теоретичні основи управління розвитком підприємства в умовах невизначеності зовнішнього середовища; розкрито особливості організаційного розвитку як процесу проведення якісних змін на підприємстві. Проаналізовано сучасні підходи до вивчення процесу трансформації суб’єктів господарювання; досліджено сучасний стан розвитку підприємства на ринку виробників олійно-жирової продукції. Обґрунтовано концепцію розвитку суб’єкта господарювання на засадах ситуаційного управління. Проаналізовано тенденції розвитку менеджменту сучасного підприємства, а також обґрунтовано резерви зростання прибутку досліджуваного суб’єкта господарювання в умовах поглиблення економічної кризи. Запропоновано напрями диверсифікації діяльності суб’єкта господарювання як чинника його ефективного розвитку на засадах ситуаційного управління.
FORMATION OF ENTERPRISE DEVELOPMENT CONCEPT ON SITUATION MANAGEMENT
Keywords: організаційний розвиток, система управління, ситуаційне управління, модель ситуаційного управління, диверсифікації діяльності підприємства.