«УКРАЇНСЬКІ ТА ІНОСЛОВ'ЯНСЬКІ ЛІНГВІСТИЧНІ СТУДІЇ В ІСТОРИЧНОМУ АСПЕКТІ: ВІД ВИТОКІВ ДО СЬОГОДЕННЯ» - (:unkn) unknown (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2026)
Збірник тез висвітлює результати Міжнародної наукової конференції, приуроченої до 150-річчя Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У виданні представлено результати сучасних мовознавчих та лінгводидактичних розвідок, об’єднаних актуальною проблематикою функціонування української мови в синхронії та діахронії. Охоплено коло питань, що стосуються соціолінгвістичних та ідентифікаційних процесів, історії та генези мови, ономастики та номінації, діалектології та славістики, лінгвопоетики та аналізу тексту, граматики, синтаксису та перекладознавства, лінгводидактики та комунікації. Збірник розрахований на науковців, викладачів, аспірантів, студентів-філологів та всіх, хто цікавиться динамічними процесами в сучасній українській мові та культурі.
Збірник тез
Keywords: Мовознавство; славістика; історія мови; лінгводидактика; компаративістика; інтердисциплінарність